Küçük Elma Kurdu

30 Kasım 2011 Çarşamba

"Kelime Avı" İncelemesi




Merhaba arkadaşlar,
Bugün bulmaca severler için yararlı olabileceğine inandığım bir oyunu sizlere tanıtacağım. Oyun bana göre AppStore'daki nadir ve güzel bulmaca uygulamalarından biri. Hatta en iyisi diyebilirim. Özellikle yapımcılarının Türk olması (Fugo) ayrı bir gurur kaynağı bizim için. Fazla uzatmadan oyunun tanıtımını yapmak istiyorum. Ancak, bu sefer önce fiyat konusunda bir kaç şey ekleyip öyle başlayacağım. Son olarak da her zamanki gibi kendi fikirlerimi ekleyerek bitireceğim..


Fiyatı

Oyun tamamen bedava. Universal bir oyun olduğu için hem iPhone hem de iPad'de rahatça oynayabilirsiniz. Ancak oyunda "uygulama içi satın alım" bulunmakta. Yani PRO paket. Eğer para verip, bir kaç ayrıcalık sahibi olmak istiyorsanız 2.99$ vererek, siz de PRO oyuncu olabilirsiniz. Oyunun incelenmesini bitirdikten sonra, PRO'nun size getirilerini yazacağım.

Özellikleri

Oyun aslında online bir oyun. Neden aslında diyorum? Çünkü offline modu da bulunmakta.. Öncelikle Antrenman (Offline) modunu anlatarak oyunu inceleyeceğim. Antrenman modunda; normal oyuncular için 2 seçenek, PRO oyuncular için 3 seçenek bulunmakta.


·         90 sn Modu
·         150 sn Modu
·         Limitsiz (PRO)

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi modlar sadece süre ile ilgili.


Oyunun amacı, size verilen 16 harfi kullanarak saklı kelimeleri bulmak. Fakat bu harfleri kafamıza göre yerleştiremiyoruz. Parmağınızla harflerin üzerinden sırayla geçerek yazıyorsunuz. Yani bir harften başladıktan sonra, sola sağa yukarıya aşağıya ve çapraza gidebilirsiniz. Ayrıca bir harfi iki kez kullanamazsınız. Bulduğunuz kelimenin harf sayısı ne kadar fazla ise, gelen puan da o derece yüksek oluyor. (Ör; 3 harfli bir kelimeden 1 puan alırken, 7 harfli bir kelimeden 21 puan alıyorsunuz.)

Normal (Online) modda ise, 1000 kişiden fazla oyuncu ile beraber oynuyorsunuz. Bu mod 90 sn.lik antrenman moduna benziyor. Ancak, PRO oyuncular sürenin tamamını kullanabilirken, siz son 10 saniye boyunca her hangi bir şey yapamıyorsunuz. Ama gene de Normal oyuncuların PRO oyuncuları geçebildiğini çok gördüm açıkçası. :) Ama 10 saniyeyi de küçümsememek lazım.


Oyunun sonunda bulamadığınız kelimeler karşınıza çıkıyor.  Burada gene PRO oyuncular için bir özellik bulunmakta. Anlamını bilmediğiniz kelimelerin ne olduğunu açıklayan sözlük. Bence çok faydalı ve eğitici bir ek olmuş açıkçası. Bu ekrandan sonra size bir tablo gösteriyor. Tabloda sizin sıranızı ve oyunda en yüksek puanı alan ilk 100 kişiyi gösteriyor.

Ayrıca şunu da ekleyeyim, bir oyun bittikten yaklaşık 25-30 saniye sonrası, diğer oyun başlıyor. Pek beklemenize gerek kalmıyor yani.. :) Unutmadan, oyunun ilk başında kendi isminizi seçemediğinizi söylemeliyim. 1000 puanı tamamlayınca kendinize isim seçebiliyorsunuz. Tabi PRO değilseniz. PRO oyuncular direkt olarak istediği isim ile başlıyor.

PRO Oyuncu olmanın avantajlarını aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz..





Bizce

Ben açıkçası bu oyundan çok memnun kaldım. Eğer siz de bulmaca çözmeyi seviyorsanız, memnun kalacağınızı düşünüyorum. Çünkü oyun neredeyse her dakika yüzlerce Online oyuncuya sahip. Giderek de artıyor. PRO oyunculuğa gelince, ben kullanmıyorum. Fakat çok memnun kalırsanız neden olmasın. Ama PRO olmadan da gayet zevk alabiliyorsunuz. :) Eğer yabancı dilde bulmaca çözmeyi seviyorsanız da, gene aynı yapımcıdan bir çok farklı dilde aynı oyun bulunmakta.

Yazıyı burada noktalamak istiyorum. Sorularınız varsa, veya bu oyunu deneyip bizimle paylaşmak istedikleriniz varsa yorum kısmına eklerseniz memnun oluruz. Umarız, bu yazı sizler için faydalı olmuştur.

Yazıdan memnun kaldıysanız, paylaşıp yazının başkalarına da ulaşmasını sağlayabilirsiniz..

-Küçük Elma Kurdu-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder