Küçük Elma Kurdu

10 Aralık 2011 Cumartesi

"RISK: The Official Game for iPad" İncelemesi



Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere iPhone ve iPad'inizde oynamaktan zevk alacağınıza neredeyse emin olduğum bir oyun tanıtacağım. Risk. Çoğunuz bu oyunu masa oyunu olarak görmüştür zaten. Oyunun iPhone ve iPod versiyonunun adı sadece "RISK", iPad versiyonunun adı da "RISK: The Official Game for iPad". Ben bu yazıda iPad versiyonunu inceleyeceğim, ama iPhone versiyonunun da çok bir farkı yok. Yani bu yazı ile iPhone versiyonu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz..


Bu sefer öncelikle fiyat konusundan bahsetmek istiyorum. Çünkü bu oyun normalde iPhone için 3-4$ civarında olup, iPad için de 7-8$ civarındaydı. Ama dün bu oyunda büyük indirim oldu. Fiyatı 0.99$'a indirdiler. O yüzden apar topar bu yazıyı hazırlamaya çalıştım. Fakat maalesef fiyatlar tekrar eski haline yükselmiş. Ama ben gene de hazır başladığım bu yazıyı sonlandırmak istiyorum. Bu tip indirimleri Twitter adresimizden paylaşıyoruz. Eğer Twitter'da da bizi takip ediyorsanız, zaten bu indirimden faydalanmışsınızdır.


Özellikler

Hem tek kişi hem de arkadaşlarınız ile zevkli bir şekilde oynayabileceğiniz bu oyun, bir strateji oyunu. Oyun bir dünya haritası üzerinde geçiyor ve her oyuncunun bir devleti var. Tabi ki aynı zamanda askerleri de. Her tur sahip olduğunuz şehir sayısı ile orantılı olarak, şehirlerinize asker ekliyorsunuz. Bu askerleri kullanarak da komşu şehirlere savaş açıyorsunuz.



Savaş zarlar ile yapılıyor. Saldıran için maksimum üç olacak şekilde asker sayısına göre zar atma hakkı veriliyor. Savunan için ise maksimum iki zar hakkı. Büyükten küçüğe zarlar sıralanıyor ve büyük atan kazanıyor. Aynı atarsanız savunan taraf kazanır.




Her tur kısaca üç bölümden oluşuyor. Asker ekleme, savaş yapma ve asker nakli. Savaştan sonra bir şehrinizde bulunan askerlerden istediğiniz kadarını (en az bir asker geride kalmak zorunda) başka bir şehrinize transfer ediyorsunuz. Tabi ki şehirler arasında bağlantı olmak zorunda.


Ayrıca oyunda bir de kart denilen bir olay var. Her savaş yapıp kazandığınız tur sonunda bir kart kazanıyorsunuz, ayrıca bir devleti tamamen yok ederseniz onun bütün kartlarına sahip olabiliyorsunuz. Kartlardaki kombinasyona göre, her aynı tip üç kart karşılığı belli miktarda asker alıyorsunuz. Bu asker sayısı azımsanacak düzeyde değil. :) Fakat elinizde de en fazla 5 kart bulundurabiliyorsunuz.


Bizce

Bence oyun çok zevkli, özellikle arkadaşlarınızla oynayacaksanız. Fiyatı 7$ olsa bile bence buna değecek bir oyun. Hele indirimde 1$'ken kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ederdim. Ama maalesef tekrar fiyatları yükseldi. Bir sonraki indirimleri takip etmek istiyorsanız Twitter adresimizden bizi takip edebilirsiniz. Ayrıca multiplayer modu sayesinde arkadaşlarınızın cihazlarında da bu oyun yüklü ise, bu şekilde de oynayabilirsiniz. Kısaca strateji oyunu seven arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim.

Puan olarak 9'un üstünde vermememin tek sebebi orijinal fiyatının biraz yüksek olması. Eğer böyle bir oyun bedava olsaydı puan olarak minimum 9.5 verirdim. :)

PUAN: 8.4 / 10P.

Başka bir yazıda görüşmek üzere..

-Küçük Elma Kurdu-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder