Küçük Elma Kurdu

8 Aralık 2011 Perşembe

"Bamboo Paper" İncelemesi



Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere iPad kullanıcıları için yararlı olabileceğine inandığım bir uygulamayı tanıtacağım. Bamboo Paper isimli bu uygulamadan maalesef iPhone kullanıcıları yararlanamıyor. Çünkü bu bir not alma programı olup sadece iPad'e uyumlu. iPhone'un ekranı bunun için bir miktar küçük kalıyor. :)


Başlamadan önce uygulamanın ücretsiz olduğunu söylemek istiyorum. Sadece, fazladan 20 not defteri daha almak istiyorsanız 1.99$ gibi bir para ödemeniz gerekecek. Çünkü uygulama size bedava olarak sadece bir not defteri hakkı veriyor. Ama sonsuz sayfalık bir not defteri. :) Bana yetiyor açıkcası..



Özellikler

Başlangıçta dediğim gibi size sadece bir defter hakkı veriyor. Ama bu defteri istediğiniz gibi dizayn edebiliyorsunuz. Boş, çizgili ve kareli olarak 3 sayfa çeşidi bulunuyor. 4 tane de kapak resim seçeneği bulunan bu defteri aynı zamanda adlandırabiliyorsunuz.



Bu uygulama tamamen çizim ile alacağınız notlar için özelleştirilmiş bir uygulama. Bu sebeple alacağınız notlar için klavye kullanmıyorsunuz. Ayrıca iPad için bir Stylus'unuz (kalem) varsa tamamen gerçek bir defter gibi kullanabilirsiniz. Bu sayede yazım hem rahatlaşıyor hem de tam bir kontrol sahibi oluyorsunuz. Eğer işiniz için veya okulda not almak için bu programı kullanmayı düşünüyorsanız, hayal kırıklığına uğrayacağınızı düşünmüyorum.



Karşılaşacağınız tek sorun, kendi bileğiniz olacaktır.. :) Birçok programda bu sorun için önlem alınmış. Fakat bu programda eklemeyi mi unutmuşlar, yoksa akıllarına mı gelmemiş bilemem. Ama bu büyük bir eksiklik.



Uygulamada 6 renk ve 3 kalınlık seçeneği bulunmakta. Ama renkler gerçekten insanı cezbediyor. Bu bakımdan uygulamayı ekstradan tebrik ediyorum. Ayrıca tek kalınlığa sahip bir de silgi bulunmakta.



Yazdığınız kağıtları isterseniz mail olarak yollamak, resimlere kaydetmek ve de Print etmek mümkün. Eğer iPad'den print almanın nasıl olacağını bilmiyorsanız, yakın bir zamanda yayınlayacağım başka bir yazıda buna detaylı olarak değineceğim. Sadece kısaca şunu söylemeliyim ki, bunun için wi-fi özelliğine sahip bir yazıcıya ihtiyacınız var. Ayrıca bütün defteri de Print etmek veya PDF olarak kaydetmek mümkün. BambooNotebook uzantısı ile mail atma imkanı da sunuyor bize.

Bizce

Öncelikle böyle bir uygulamanın bedava olması iPad kullanıcıları için büyük şans. Yani indirmek ile hiç bir şey kaybetmezsiniz. Ayrıca not alma gibi bir ihtiyacınız da varsa boşuna konuşmaya deymez.

PUAN: 8.7 / 10P.

Başka bir yazıda görüşmek üzere..

-Küçük Elma Kurdu-




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder